Sporters aan het woord:

”Ik voel me fitter en zelfverzekerder!”

Nadat ik in een weekblad een interview las met een bekende Nederlander over de voordelen van sporten op latere leeftijd dacht ik: waarom ook niet ? Vroeger sportte ik wel, maar de sportschool is me nooit echt goed bevallen.

Omdat ik positieve verhalen hoorde over de ongedwongen sfeer bij Sport & Beauty Plaza, ben ik in mei 2014 begonnen met sporten, langzaamaan hoorde
ik bij de “vaste groep”, waardoor het sporten ook een sociale activiteit werd.

Ik ga nu met plezier naar de sportschool. Niet alleen is mijn conditie beter, ik ben ook zelfverzekerder en zit beter in mijn vel.

Maria Niewold

”Sportschool? Nee hoor niks voor mij!!”

Na jarenlang [op bescheiden schaal] voetballen en later vele jaren hardlopen en tennissen, begon m,n lichaam wat tegen te sputteren. De kwaaltjes van het ouder worden zeg maar. Wat ga je dan
doen naast 1 avondje tennissen? Eerst een paar jaartjes niets. Wandelen,ja leuk,maar is nou niet bepaald een uitdaging. Na m,n zoveelste wandelrondje,welke mij steevast langs de sportschool in
Scheemda bracht, toch maar eens binnen gekeken en naar de voor mij geschikte mogelijkheden gevraagd.

Dan toch maar eens proberen en kijken wat je noch kan op deze leeftijd. Na een aarzelend begin met instructies van Roy van Zal vond ik het al gauw leuk. Mijn conditie werd zienderogen beter en heb er enorm veel plezier en voel me lekker fit na een uur flinke inspanning. Omdat krachttraining nou niet bepaald mijn ding is doe ik eens per week mee aan de Power-les. Ook een geintje op z’n tijd maakt het alleen maar extra leuk. Na aandringen van Roy heb ik er noch een uurtje cycle bij aangeknoopt,wat ik ook heel leuk vind.

Dus mijn motto is,sporten is gezond,ook als je na een dag werken weinig zin hebt te sporten,wel gaan. Meestal kom je lekker fit weer thuis. Ik ben dan ook regelmatig in de sportschool te vinden en hoop het nog lang vol te houden,als je maar gezond blijft en daar doen we alles aan. Dus sportschool is toch wel wat voor mij.

Eppo Beertema

Eppo Beertema

 

”Je kunt er ongedwongen sporten, de
begeleiding is prima en alles ziet er keurig en verzorgd uit, dus alle lof voor deze
sportschool.”

Sinds de opening februari 2007 sport ik bij sportschool Scheemda.

Het was mijn bedoeling om mijn conditie wat op te bouwen, en mijn gewicht wat naar
beneden te brengen.

In het begin viel het zeker niet mee, maar toch met wat doorzettingsvermogen en een
goede begeleiding, en ondersteuning van het personeel, wat zeker genoemd mag worden,
heb ik toch mijn doelstelling bereikt: o.a een geweldige conditie en vele kilo’s lichter.

Ik sport dan ook buiten de vakantie’s om 3 keer in de week à 2 uur per keer, zoals
fietsen / crosstraining / hardlopen / buikspier oefeningen / en wat krachttraining , ik hoop dit ook nog een poosje vol te houden, want ik heb er nog veel plezier in.

Het blijkt toch maar weer hoe gezond sporten is, een paar uurtjes sporten in de week
en je eetpatroon aanpassen en je voelt je een heel ander mens.

En wat zeker belangrijk is bij deze sportschool, je kunt er ongedwongen sporten, de
begeleiding is prima en alles ziet er keurig en verzorgd uit, dus alle lof voor deze
sportschool.

J.Engelage

Ko Engelage

”Van harte aanbevolen, voor iedereen!”

In het voorjaar van 2008 ben ik in contact gekomen met fysiopraktijk Arno Steeman. Reden daartoe was de slechte doorbloeding in mijn voeten met bijbehorende klachten. Niet zo verwonderlijk: want ik ben al jaren een continue rolstoelgebruiker (ik ‘heb’ Multiple Sclerose).  Onder begeleiding van Arno ben ik voorzichtig meer gaan bewegen en gebruik gaan maken van de faciliteiten van de sportschool. Bij Sport & Beauty Plaza Scheemda heb je immers alles onder één dak.

Ik herinner me als de dag van gisteren dat ik opnieuw moest leren fietsen op een Hometrainer: pedalen rond laten gaan blijkt erg lastig na 10 jaar stilstand… Na een begin met het verkennen van mijn mogelijkheden, nam de spierontwikkeling in de benen toe. Het resultaat na 2 jaar is verbluffend. Mijn gezondheid is omgezet van een neerwaartse spiraal in een stijgende!

De prettige sfeer in de Sportschool en de mogelijkheid tot begeleiding in combinatie met de praktijk voor fysiotherapie. Dit bleek voor mij een plek van kentering te zijn m.b.t. mijn gezondheid. De mogelijkheden hiervoor, de coaching en begeleiding zijn voorhanden. Wat rest is de discipline  om vol te houden.

Van harte aanbevolen, voor iedereen!

Jurrie Dijkhuis

Jurrie Dijkhuis